Koen Michielsen bvba: About ... me !

Op de meeste websites vindt u wel een rubriekje dat "About us" heet. Maar zoals de firma naam wel doet vermoeden, gaat het in dit geval enkel "over mezelf".

View koen michielsen's profile on linkedin

Studies

Na mijn humaniora (de richting heette toen Wetenschappelijke B) aan het Sint-Jozefinstituut in Essen, studeerde ik van 1987 tot 1991 voor Industrieel Ingenieur Elektronica aan de Karel De Grote Hogeschool. Als specialisatie koos ik voor telecommunicatie en telematica en luisterde ik aandachtig naar de voorspelling van mijn leerkrachten ("er komt een tijd dat er draadloze telefoons zullen zijn, zo klein als een brillendoos", "ooit zal iedereen een PC hebben",...). Van het internet was uiteraard nog geen sprake... Mijn stage liep ik bij "Sony Service Centre Europe NV" in Londerzeel, en na nog 10 maanden geplaagd te zijn door een legerdienst, mocht ik vast in dienst bij Sony.

Sony

Voor Sony ontwierp ik elektronische toestelletjes die werden gebruikt om service aan consumer elektronica te automatiseren en te vereenvoudigen, en kon ik me uitleven met bits en bytes, chips, microcontrollers, enz. Na verloop van tijd werden de meeste toestelletjes computergestuurd, en met de komst van Windows koos ik voor "Delphi" (van Borland) als ontwikkelomgeving voor de service software. Met Delphi, dat gebaseerd was op de programmeertaal "Pascal", konden prachtige applicaties worden gemaakt, sommige van deze programma's zijn tot op heden nog steeds in gebruik.

Programmeren voor het internet !

Bij Sony was ik reeds in contact gekomen met web-programmering, en trachtte ik mijn eerste ASP (Active Server Pages) pagina's te coderen. De manier van programmeren was echter een stap terug vergeleken met Delphi. ASP was een onoverzichtelijke mix van HTML en Basic code - en de ontwikkelomgeving Visual Interdev kon me niet bekoren.

Tot Microsoft in 2001 via een groots opgezette campagne zijn nieuwste technologie voorstelde: ASP.NET ! Via de nieuwe ontwikkelomgeving Visual Studio, was het mogelijk om webapplicaties te programmeren op een overzichtelijke manier. De nieuw ontwikkelde programmeertaal C# (lees "C sharp") sloot nauw aan bij mijn Delphi-kennis, en zo werd web programmering ook voor mij interessant. Begin 2002 startte ik te werken bij Arcabase bvba, waar ik allerhande websites en online applicaties ontwikkelde. Visual Studio evolueerde verder, en naast webtoepassingen werden ook SQL Server, Webservices en Smart Client toepassingen vertrouwd terrein.

1 oktober 2008

Na een lange voorbereidingstijd en veel wikken en wegen, besliste ik mijn eigen bedrijf(je) op te richten, gespecialiseerd in de ontwikkeling van websites en online toepassingen. Een korte zoektocht op het web leert me dat er nog veel te doen is, vooraleer elk bedrijf over een professionele website beschikt.

2009

Mijn eerste "volwaardig" jaar als zelfstandig web ontwikkelaar was goed gevuld: een groot aantal nieuwe sites werden toegevoegd aan mijn  portfolio.  Tevens zijn er enkele interessante online applicaties toegevoegd: samen met "Impliqué" uit Nederland maakten we een extranet applicatie voor het opvolgen van herstellingen voor een groot reparatiecentrum.  Voor de verzekeringsmaatschappij "Optimco" werd een extranet voor makelaars opgezet, gekoppeld aan een interne DB2 database.

2010

Enkele in het oog springende referenties zijn de nieuwe website voor Lederland, en een groot webproject voor Scholengroep Forum, waarbij 7 aangesloten scholen hun nieuwe site via een centraal CMS kunnen beheren.

In 2010 nam ik deel aan het peterschapsproject FewebPlus, een lerend netwerk dat met het oog op duurzaam ondernemen de management- en technische skills van de webontwikkelaar optimaliseert door kennis- en ervaringsuitwisseling.

2011

In 2011 is de portfolio weer uitgebreid met een heel aantal nieuwe websites, waaronder een grote e-commerce site met meer dan 15000 producten en integratie van online betaling.  Dit jaar was ik ook weer lid van FewebPlus, waarbij ik een heel aantal bruikbare sessies gevolgd heb.