Online betaling

Indien u kiest voor een online betalingssysteem, dan dient u steeds een "payment provider" te kiezen voor het verwerken van de betalingen. 

Er zijn verschillende payment providers beschikbaar, de keuze is afhankelijk van welke betaalmiddelen u wil aanbieden, het aantal transacties, de grootte van de bedragen enz.  Ik heb reeds integraties gemaakt met Ogone, IcePay en Worldline SIPS.

In onderstaande afbeelding ziet u hoe het betaalproces verloopt :

  1. Op uw website wordt een bevestigingspagina getoond, hier worden de door u geselecteerde producten en uw persoonlijke gegevens getoond.  Het te betalen eindbedrag staat duidelijk vermeld.
  2. Na akkoord met de algemene voorwaarden wordt u naar de betalingspagina van de payment provider geleid, waar u uw betaalmiddel selecteert (VISA, Bancontact, online bankieren,...). Het aantal betaalmiddelen dat ondersteunt moet worden bepaalt u zelf door het sluiten van contracten met de uitgevers van de betaalmiddelen.
  3. De payment provider verifieert uw kaartnummer en beslist of de betaling al dan niet geslaagd is.
  4. De klant wordt automatisch terug naar uw webshop geleid waar wordt getoond of het order al dan niet aanvaard is.  Het resultaat van de betaling wordt ook via e-mail naar de klant gecommuniceerd.
Online betaling via Ogone