Het bestelproces

Eens de klant het product gevonden heeft waarnaar hij op zoek was, moet hij op een eenvoudige manier kunnen overgaan tot een aankoop.  In een aantal duidelijke stappen wordt de klant door het bestelproces geleid.

Ook het bestelproces wordt op maat uitgewerkt, sommige producten eisen nu eenmaal meer stappen of andere berekeningen dan andere.

Via intuïtieve stappen wordt de bezoeker door het bestelproces geleid

Het winkelwagentje

In de eerste stap wordt een duidelijk overzicht van de geselecteerde producten gegeven. U kan hierin steeds aantallen wijzigen of producten verwijderen.  Meestal worden in dit scherm ook de eventuele verzendkosten getoond.

Identificatie van de klant

Het verzamelen van de klantgegevens gebeurt hier. Indien gewenst kan een onderscheid tussen facturatie en leveringsadres gemaakt worden. Uw website kan ook een login mogelijkheid hebben, waardoor terugkerende bezoekers slechts één keer hun gegevens moeten invullen.

Bevestiging

In deze stap wordt een overzicht van de door de bezoeker geselecteerde producten in ingevulde gegevens getoond.  Het verplicht aanduiden van akkoord met de voorwaarden is vereist vooraleer naar de volgende stap kan gegaan worden.

Betaling

  • Bij online betaling gebruik ik steeds het vertrouwde systeem van payment provider Ogone (www.ogone.com). Eens dit systeem geïntegreerd is, kan u zelf betaalmethoden toevoegen zonder dat verdere programmatie nodig is.
  • U kan echter ook kiezen voor betaling via overschrijving. In dat geval wordt een uniek ordernummer gegenereerd welke kan gebruikt worden als betaalreferentie.

Einde

Na de betaling wordt een bevestiging op het scherm getoond, en krijgt de klant een orderbevestiging via e-mail.  Wanneer u kiest voor betaling bij levering, genereer ik een bevestigingsmail die een unieke link bevat waarop de klant dient te klikken om de bestelling definitief te bevestigen. Deze mail bevat best ook de algemene voorwaarden van uw bedrijf en de verdere betalingsmodaliteiten.