Website hosting

De "Hosting" (of het huren van server ruimte), kan gebeuren bij een provider naar keuze, die ASP.NET websites, gekoppeld aan een MS SQL Server database als hostingpakket kan aanbieden. Een hosting abonnement wordt meestal voor één jaar afgesloten, en dient jaarlijks verlengd te worden. Samen met u overloop ik de verschillende mogelijkheden.

Domeinnaam

Indien u nog niet over een domeinnaam (b.v. "uwbedrijf.be") beschikt, dient u een naam te zoeken die aan uw site wordt gekoppeld. Een domeinnaam wordt geregistreerd op uw naam en kan voor 1 of meerdere jaren vastgelegd worden, voor het einde van de registratieperiode dient opnieuw betaald te worden ter verlenging van de registratieperiode. Ieder land beschikt over zijn eigen domeinextensie (ook wel "TLD" of "Top Level Domain" genoemd), zoals .be voor België en .nl voor Nederland. Daarnaast zijn er ook nog algemene domeinen zoals .eu, .com en .net. Controleren of uw gewenste naam nog vrij is kan via volgende websites :

E-Mail

Eenmaal uw domeinnaam is geregistreerd, bieden de meeste hosting bedrijven ook aan om mailboxen op deze domeinnamen te creëren (b.v. "info@uwbedrijf.be"). Dikwijls zijn in een hosting pakket enkele mailboxen inbegrepen.

Windows Hosting

Indien "windows hosting" wordt aangeboden, gaat dit over ASP.NET hosting. Meestal wordt een SQL Server database als optie aangeboden. Wat betreft webruimte zal afhankelijk van het aantal foto's en documenten dat u op uw website beschikbaar stelt 100 MB dikwijls volstaan. De tekstuele inhoud van uw website wordt in de SQL Server database bewaard, hier heeft u met 5 MB ook voldoende capaciteit. Uw site zal worden gekoppeld aan een "subdomein" van uw domeinnaam, in vele gevallen is dat "www.uwbedrijf.be", maar dit kan eventueel ook "mijnproduct.mijnbedrijf.be" worden.